Іспанські мотиви: стажування науковців ДонНТУ в Університеті Ла-Корунья (RETHINKe)

13-12-2016    Міжнародне співробітництво   1708   

24-28 жовтня доценти кафедри «Хімічні технології» факультету МЕХТ Крутько І.Г. та Каулін В.Ю. у рамках міжнародного TEMPUS проекту “RETHINKe” (Reform of education thru international knowledge exchange), фінансованого Європейською комісією, відвідали м. Ла-Корунья, Іспанія. Це прекрасне місто розташоване на північному заході Іспанії в регіоні Галісія на узбережжі Атлантичного океану.

Метою подорожі були: зустріч з представниками Університету Ла-Корунья, обговорення участі студентів та викладачів ДонНТУ у програмі подвійних дипломів за проектом TEMPUS “RETHINKe“, а також координація магістранти гр. ХТм-15 Єлизавети Древаль, яка виконує наразі свою наукову роботу в цьому університеті. Іспанія зустріла нас теплою сонячною погодою та свіжим гірським повітрям. За час перебування ми провели зустрічі з керівником міжнародного відділу Ana López, деканом факультету наук Moisés Canle López, співкоординатором проекту Marcos Lado, координаторами магістрів та PhD з різних спеціальностей факультету. Хочеться відмітити, що іспанці дуже доброзичливі та щирі люди і багато в чому схожі на українців. Ми одразу знайшли спільну мову та з користю провели всі зустрічі.

Мешкали ми в студентському гуртожитку в резиденції Siglo XXI, яка розташована в гірському районі за містом. Для того щоб студенти мали змогу зручно та швидко дістатися університету та центру міста тут ходить безкоштовний автобус. Кімнати в гуртожитку повністю відремонтовані, чисті, регулярно прибираються. У холах встановлені парти для занять, на яких зручно робити креслення. На першому поверсі є їдальня за принципом шведського столу, у якій кожен день подаються нові страви, з абсолютно свіжих і дуже смачних продуктів, серед яких багато риби, фруктів та овочів. На вечерю, коли збираються всі мешканці гуртожитку, у їдальні панує неймовірна атмосфера. Іспанські студенти дуже відкриті, дружні та веселі.

Ми впевнені, що в майбутньому і наші студенти зможуть так жити й вчитися, адже саме для цього такі програми обміну студентів і існують, щоб бачити, як живе світ та обирати для себе найкраще.

 

І.Г. Крутько,
доцент кафедри «Хімічні технології»
В.Ю. Каулін,
доцент кафедри «Хімічні технології»

,

Повернутися

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031