Юридична адреса: 85300, Україна, Донецька область, м. Покровськ, пл. Шибанкова, 2

Фактична адреса: 43003, Україна, Волинська область, м. Луцьк, вул. Потебні, 56

В ДонНТУ презентували проект створення музею історії промисловості України

 16-11-2017    Новини    575   

П’ятнадцятого листопада в ДонНТУ відбулася зустріч керівництва Українського союзу підприємців і промисловців зі студентами та викладачами Донецького національного технічного університету на тему: «Створення музею історії промисловості України як елемент збереження індустріальної спадщини та важливий елемент інноваційного розвитку держави».

Так, відповідний проект активно просуває Донецьке регіональне відділення союзу, і він вже отримав підтримку міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Під реалізацію планується залучити декілька європейських грантів. До речі, Указ Президента про створення такого музею вийшов ще у 2000 році, але він й досі не реалізований і потребує відновлення.

У рамках заходу Анатолій Кінах, голова УСПП, і Костянтин Воробйов, виконавчий директор БФ «Пальма Мерцалова», зробили оглядову презентацію проекту створення музею історії промисловості на території вугільних шахт у Донецькій і Волинських областях.

Вони розповіли про мету музею, особливості вибору місця для розміщення його філіалів, а також про етапи реалізації проекту в цілому. Також під час бесіди з представниками вишу та молоддю гості обговорили тему стимулювання промисловості України та важливості інноваційного розвитку держави.

 

Зокрема, Анатолій Кінах неодноразово наголошував на тому, як важливо сьогодні відбудовувати інфраструктуру Донбасу та країни в цілому. «Нам необхідно показати й  минуле індустріальної України й той потенціал, яким володіє держава. Саме розвиток технічних, промислових, інноваційних можливостей є запорукою успіху, адже у світі немає позитивних прикладів розвитку країн із сировинною економікою», – підкреслив президент УСПП.

Що ж до участі ДонНТУ в цьому проекті, адміністрація вишу задала гостям ряд питань стосовно того, яка роль університету в ньому, як його реалізація покращить ситуацію відносно відтоку молоді з регіону та України, а також щодо того, як спілка підприємців може сприяти розширенню виробничих зв’язків ДонНТУ.

Катерина Щербакова,
фахівець редакційно-видавничого відділу